05.12.2018

Uhrin oikeudet eivät toteudu sovittelussa - Naisjärjestöt vaativat: Lähisuhdeväkivallan sovittelusta on luovuttava!

Naisjärjestöjen Keskusliitto yhteistyössä jäsenjärjestöjensä Monika-Naiset liiton, Naisten Linjan ja Rusetti – Vammaisten naisten valtakunnallinen yhdistyksen kanssa vaatii lähisuhdeväkivallan sovittelusta luopumista. Lähisuhteissa tapahtuneiden väkivaltarikosten ohjaaminen rikos- ja riita-asioiden sovitteluun on lähtenyt hallitsemattomasti leviämään ja on hälyttävässä kasvussa. Lähisuhteissa tehtyjä väkivaltarikoksia ohjattiin vuonna 2017 rikosasioiden sovitteluun 220 prosenttia enemmän kuin kymmenen vuotta aikaisemmin.

04.12.2018

Marras-joulukuun uutiskirje 7/2018 on ilmestynyt

Lue marras-joulukuun uutiskirjeestä ajankohtaiset tasa-arvouutiset ja Naisjärjestöjen Keskusliiton kuulumiset.

Naiset ovat tervetulleita valtaamaan Otaniemen!

Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä toivotti naiset lämpimästi tervetulleiksi valtaamaan Otaniemen 19.11.2018 järjestetyssä Yliopistot koulutuksen ja työelämän tasa-arvoistajina -keskustelutilaisuudessa, Otaniemen Harald Herlin -oppimiskeskuksessa.

Naisjärjestöt vaativat muutosta – Hallitukseen on valittava puolet naisia!

Naisjärjestöjen Keskusliiton vuosikokouksen julkilausuma 19.11.2018

Eva Biaudet jatkaa Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajana

Kansanedustaja Eva Biaudet (esittäjinä Svenska Kvinnoförbundet rf ja Finlands svenska Marthaförbund rf) on valittu jatkokaudelle Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajaksi vuosille 2019-2021.

06.11.2018

Naisjärjestöjen Keskusliiton sääntömääräisen vuosikokouksen materiaalit vuodelle 2018

Harald Herlin -oppimiskeskuksessa 19.11.2018 järjestettävän Naisjärjestöjen Keskusliiton vuosikokouksen oheismateriaalit on lähetetty jäsenjärjestöjen johdoille 5.11.2018 ja niihin voi tutustua myös Vuosikokous-sivuillamme. Kokoukseen sekä sitä edeltävään keskustelutilaisuuteen ehtii vielä ilmoittautua 11.11.2018 mennessä!

31.10.2018

Naisjärjestöjen Keskusliiton Lausunto eduskunnan sivistys- ja tiedejaostolle: HE 123/2018 vp - Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2019

Naisjärjestöjen Keskusliitto kiittää eduskunnan sivistys- ja tiedejaostoa lausuntopyynnöstä koskien hallituksen esitystä valtion talousarvioksi vuodelle 2019. Keskusliitto keskittyy lausunnossaan käsittelemään sukupuolinäkökulman valtavirtaistamista talousarvioprosessiin ja nostamaan esiin sellaisia sukupuolten tasa-arvon näkökulmasta keskeisiä teemoja, joiden resursointia talousarviossa on syytä tarkistaa.

Lokakuun uutiskirje 6/2018 on ilmestynyt

Lue lokakuun uutiskirjeestä ajankohtaiset tasa-arvouutiset ja Naisjärjestöjen Keskusliiton kuulumiset.

Ehdokkaat Naisjärjestöjen Keskusliiton vuosikokouksen vaaleissa 2018

Naisjärjestöjen Keskusliiton vuosikokouksessa 19.11.2018 kello 17 alkaen valitaan hallituksen puheenjohtaja kolmivuotiskaudeksi 2019–2021 sekä neljä hallituksen jäsentä kolmivuotiskaudeksi 2019–2021 erovuoroisten tilalle. Täältä voit perehtyä liiton jäsenjärjestöjen asettamiin ehdokkaisiin sekä heidän vastauksiinsa.

09.10.2018

SUOMEN ON ISLANNIN MALLIN MUKAISESTI EDISTETTÄVÄ SAMAPALKKAISUUTTA

Naisjärjestöjen Keskusliitto esittää, että Suomeen on säädettävä Islannin mallin mukainen samapalkkalaki. Naisjärjestöjen Keskusliitto edellyttää, että uuteen samapalkkaisuusohjelmaan on nykyisestä poiketen lisättävä selkeä prosentuaalinen tavoite ja konkreettisia toimenpiteitä palkkaeron kaventamiseksi. Palkka-avoimuutta on lisättävä palkkasyrjinnän estämiseksi. Vain velvoittavilla, valvotuilla ja resursoiduilla toimilla voidaan kuroa umpeen sukupuolten välinen palkkaero.

• -gnvi-p8-400x400.jpg
  • thl-tasa-arvotiedon-keskus-1.png