26.06.2018

Hae korkeakouluharjoittelijaksi Naisjärjestöjen Keskusliittoon!

Naisjärjestöjen Keskusliitto hakee tasa-arvon edistämisestä ja järjestötyöstä kiinnostunutta korkeakouluharjoittelijaa ajalle 3.9.–31.12.2018. Harjoittelijan työtehtävät liittyvät keskusliiton viestintään, tapahtumajärjestelyihin ja hankkeisiin.

19.06.2018

Lue Naisjärjestöjen Keskusliiton uutiskirje 4/2018

Naisjärjestöt vaikuttavat tasa-arvotiedolla ja teoilla mm. naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan ja naisten ja tyttöjen seksuaali- ja lisääntymisterveysoikeuksien puolesta. Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke starttasi median edustajien keskustelutilaisuudella 12.6.2018.Naisjärjestöjen Keskusliitto marssii Helsinki Pride -kulkueessa. Keskusliiton vuosikokous pidetään 19.11.2018 Aalto-yliopistolla, ja ehdokasasettelu hallitus- ja puheenjohtavaaleihin on auki.

28.05.2018

Järjestöt: Naisiin kohdistuvan lähisuhdeväkivallan lopettamiseksi resurssit Suomessa edelleen riittämättömiä

Naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan lopettamiseksi on tehty paljon toimenpiteitä, mutta resurssit eivät ole riittäviä. Tämä selviää kansalaisjärjestöjen kokoamasta arviosta Istanbulin sopimuksen toteuttamisesta. Järjestöt ylläpitävät suurta osaa väkivallan uhreille ja tekijöille tarjolla olevista palveluista. Aitoa yhteistyötä viranomaisten ja järjestöjen kesken tarvitaan kaikilla tasoilla.

24.05.2018

EU:n tietosuojauudistuksen soveltaminen alkaa 25.5.

EU:n uuden tietosuoja-asetuksen (GDPR) soveltaminen alkaa perjantaina 25.5.2018. Asetuksella pyritään vahvistamaan henkilötietojen antajan oikeuksia sekä kerääjän ja käsittelijän velvollisuuksia henkilötietojen vastuullisessa ja tarkoituksenmukaisessa käsittelyssä. Naisjärjestöjen Keskusliitto kerää ja käsittelee henkilötietoja esimerkiksi uutiskirjeen ja tiedotteiden postitusta, tapahtumien järjestämistä ja keskusliiton luottamustoimien hoitamista varten.

17.05.2018

Presidentti Tarja Halosen keynote-puhe, 7th IWG World Conference on Women and Sport 17.5.2018

Presidentti Tarja Halonen avasi International Working Group on Women and Sportin maailmankonferenssin keynote-puheella Being Well to Play Well. Edellinen IWG-konferenssi järjestettiin Suomessa, ja presidentti Halonen oli konferenssin suojelija.

16.05.2018

Lue Naisjärjestöjen Keskusliiton uutiskirje 3/2018

Naisjärjestöjen menestyksekäs digitalisaatiohanke huipentui Naiset #digiajassa -seminaariin 2.5.2018. Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke starttaa keskustelutilaisuudella 12.6.2018, ja 100 tasa-arvotekoa palkittiin NNKY:n tunnustuspalkinnolla. Naisjärjestöjen Keskusliiton vuosikokous pidetään 19.11.2018 Aalto-yliopistolla, ja ehdokasasettelu hallitus- ja puheenjohtavaaleihin on auki.

16.05.2018

Tule mukaan keskustelemaan mediasta ja tasa-arvosta tiistaina 12.6.2018!

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke järjestää 12.6.2018 Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki) klo 8.30-10.30 keskustelutilaisuuden median merkityksestä tasa-arvon edistäjänä. Tarjolla myös herkulliset aamukahvit. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

09.05.2018

Seuraavaksi EU-komissaariksi on valittava nainen - Suomella ei yhtään naista komissaarina 23 vuodessa

Euroopan parlamentin vaalit käydään 26.5.2019, minkä jälkeen valitaan uusi Euroopan komissio. Komissaarien valinnat ovat pian ajankohtaisia. Naisjärjestöjen Keskusliitto ja Naisjärjestöt yhteistyössä NYTKIS vaativat, että Suomi valitsee komissaariksi naisen. Suomi on kuulunut Euroopan unioniin jo 23 vuoden ajan, eikä Suomen komissaarina ole kertaakaan ollut naista. Suomen EU-jäsenyyden aikana komissaareina ovat toimineet Erkki Liikanen kaksi, Olli Rehn kolme sekä Jyrki Katainen kaksi kautta.

02.05.2018

Puheenjohtaja Eva Biaudet'n avauspuhe Naiset #digiajassa -seminaarissa Eurooppasalissa 2.5.2018

Naisjärjestöjen Keskusliitto järjesti 2.5.2018 Eurooppasalissa yhdessä 22 hankekumppaninsa kanssa Naiset #digiajassa -seminaarin, jossa tarkasteltiin, miten digitalisaatio voi edistää sukupuolten tasa-arvoa. Puheenjohtaja Eva Biaudet korostaa, että digitalisaatio ei ole sukupuolineutraali ilmiö, ja että naisia on kannustettava mukaan digitaalisen kehityksen kärkijoukkoihin.

02.05.2018

Naisia tarvitaan digitaalisen kehityksen kärkijoukoissa − Digitalisaatio on tasa-arvokysymys

Naisjärjestöjen Keskusliitto vaatii, että naisia kannustetaan ja koulutetaan digitaalisen kehityksen kärkijoukkoihin. Naisjärjestöjen Keskusliitto pitää tärkeänä, että naisten osallistuminen ja sukupuolten tasa-arvo lisätään osaksi valtakunnallisia digitalisaation ohjelmia ja kärkihankkeita.